Шведският издател и разработчик на видеоигри Paradox Interactive изнесе наскоро редовния си финансов отчет за изминалата година, от който става ясно, че приходите на компанията са се увеличили значително във всички области.

Така например броят на уникалните месечни потребители е достигнал четири милиона в края на 2019, което е с 30% повече от отчетените през 2018. Точно с толкова – с 30% – са се увеличили и регистрациите в Paradox, достигайки 12 милиона регистрирани потребители.

Що се отнася до игрите, които играят геймърите, то това са основно по-стари заглавия, като Battletech, Cities: Skylines, Europa Universalis IV, Hearts of Iron IV и Stellaris. Общият годишен приход на компанията бележи ръст от 14% спрямо миналия отчетен период – до $132 милиона, а за последната четвърт на годината е нараснал с 13% в сравнение със същия период на 2018 – $39 милиона.

Независимо от сериозните вложения на компанията по отношение на разходите по разработка и маркетинг, Paradox отчита и добро ниво на чистата годишна печалба, която след данъците възлиза на $38.3 милиона, което е повишение спрямо предходната година с 5.7%, докато тази за четвъртото тримесечие се покачва с 14.1% до $13.4 млн.

Студиото отчита също така че ежегодната конференция на компанията PDXCON през 2019 е била най-посетената досега с над 2000 човека, присъствали на място в Берлин и над 200 000, които са гледали лайвстрийм от събитието.

На фона на предстоящите премиери на следващите големи игри на Paradox, Crusader Kings III и Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2, изпълнителният директор на компанията определи 2020 като изключително важна година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари