Paradox Interactive придоби студиото зад Battletech

0
121

Успехът на Harebrained Schemes стана причина разработчикът да мине изцяло под крилото на издателя.

Създателите на Shadowrun Returns и Battletech, Harebrained Schemes, бяха придобити от Paradox Interactive. Сумата по сделката е $7.5 млн. Така, Paradox ще стане едноличен собственик на студиото.

Harebrained Schemes е компания, основана от Джордан Уайсман, който изрази радостта си от сделката. „Мич Гителман и аз основахме Harebrained с цел да създаваме онези богати с историята си тактически игри, които така обичахме и през последните седем години нашето студио беше задвижвано от страстта на екипа ни и от щедрата подкрепа на нашата общност. С разрастване на мащаба на игрите ни и разширяване на кръга на играещите игрите ни, ние почувствахме, че студиото ни има нужда да си партнира с компания, която ще осигури финансовата стабилност и маркетинговата експертиза, която да ни позволи да се фокусираме над това, което обичаме най-много да правим – да работим по страхотни игри и да разказваме истории“, споделя той.

Harebrained Schemes ще продължи да работи като самостоятелна компания, но вече ще може да се възползва от финансовата подкрепа, опита в дистрибуцията и обширната мрежа от ентусиасти в стратегическите игри на Paradox, обявиха от студиото.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!