Paradox Interactive, шведсото студио, известно със своите „гранд“ стратегии, публикува данни от доклада за финансовото представяне на студиото през последната четвърт на миналата година. От тях става ясно, че те са изпратили една отлична година.

Приходите на компанията са нараснали с впечатляващите 56% на годишна база, достигайки границата от 198.4 млн. шведски крони или $22.21 млн., а оперативната печалба е нараснала с 96%, в сравнение с предходната година. За това помагат няколко заглавия, между които Cities: Skylines, Stellaris, Hearts of Iron IV, Europa Universalis IV и Tyranny. Приходността на студиото за цялата минала година е нараснала с осем процента, а оперативната печалба бележи ръст с 27%. „Може да видим, че ззатваряме последната четвърт на миналата година по същия начин, по който се представяме през цялата минала година – с устойчив растеж по отношение на печалбата в сравнение с предходната година“, обяви при представянето на резултатите изпълнителният директор на компанията Фредик Вестер.

„Steam, нашият най-голям партньор в разпространението на игрите ни, публикува в края на декември списък със стоте най-добре продаващи се игри за миналата година. Paradox присъства тук с пет заглавия – Stellaris, Cities: Skylines, Hearts of Iron IV, Europa Universalis IV и Crusader Kings II, ясна индикация за силата и присъствието на нашето портфолио от видеоигри“, допълва Вестер.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анонимен
Анонимен

Ми нормално пуснаха няколко прилични игри миналата година.