PC версията на Call of Duty: Black Ops III е поредният некомпетентен порт

6
11

Шутърът Call of Duty: Black Ops III направи своята премиера вчера, но по всичко личи, че РС версията на играта ще се присъедини към дългия списък на технически некомпетентните портове, на които ставаме свидетели напоследък.

Множество геймъри, посегнали към Windows версията, заляха интернет с оплаквания, свързани с изключително нисък брой кадри в секунда, проблеми със сървърите и дори невъзможност изобщо да стартират играта.

Най-активни са потребителите в Steam и официалния форум на Black Ops III, където десетки страници вее са пълни с оплаквания, немалка част от които са, че шутърът изобщо не може да се играе пълноценно. Един от най-често цитираните проблеми е това, че играта даже не тръгва – след като се появи логото на издателя и разработчика просто следва черен екран.

Някои геймъри успяват да стигнат до главното меню, но само до там, тъй като нямат възможност да изберат нито един от трите налични режима, защото опциите за кампания, зомби режим и мултиплейър не са активни. Други играчи се оплакват от много лошо техническо представяне като спад на кадрите в секунда до нива, които правят шутъра невъзможен за игра, както и нещо, което очевидно може да бъде определено като „теч на памет“, след като натовареността на процесора скача на 100 процента. Особено засегнати са машини с Core i5 процесори, но има и хора с AMD чипове, които изпитват същите проблеми.

По-находчивите играчи се опитват да намерят заобиколни начини, сред които редактиране на INI файловете, а други решения са да свалите отново цялата игра или само отделни режими.

Интересно е, че РС версията на Black Ops III е разработена също от Treyarch, а не е дадена на друго студио. Създателите на играта вече признаха за нейните проблеми и обещават скоро да направят нещо.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
AzhenvELiNiOkilaraGeorgi MadjarovAgentpat™ Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Azhen
Azhen

Хахах честито ви… Скоро а може би вече ще е така , всяка една игра ще излиза по този начин , поръчвайте предварително още…

vELiNiO
vELiNiO

Вече пуснаха hotfix… 😉

kilara
kilara

И аз имах проблема със 100% CPU и замръзването със моя i5, но с лека редакция се оправи проблема и в игра си е доста оптимизирана иначе.
Но иначе – да.Поредния порт който има технически проблеми и се оправя със ровене из INI файлове или чакане на пачове.

Georgi Madjarov
Georgi Madjarov

:computer2: А при мен върви играта без грешка и явно в комповете ви е проблема демек леко слаби или стари!:beer: :yanim:

Agentpat™
Agentpat™

Играта върви много добре и то без всякакви фиксове, но само на много добри машини – нещо от рода на: i7 3ххх и нагоре; GTX 970 и поне 16 гиги рам.

Naminator_X_
Naminator_X_

Все си мисля, че всеки един разумен разработчик ще има машини с хардуер, който се среща най-често в Steam. Да си тестваш новата игра само на Skylake платформа с 16гб ДДР4 памет е меко казано идиотско. Друг е въпроса, защо по дяволите играете Call Of Duty въобще? Тази игра, която излиза всяка година и не предлага нищо ново и струва 100лв не би трябвало да се купува. Ако толкова ви се играе ФПС, Battlefield е къде къде по-добрия шутър. Там поне знаете, че играта е писана на енджин, с който са правени доста заглавия за РС, всички от които се… Виж още »