PC геймърите предпочитат дигиталния формат, конзолните – физическия

3
315

Добрите стари кутии с дискове скоро няма да си отидат.

Според изследване на компанията Nielsen, по-голяма част от конзолните геймъри предпочитат да си закупува игрите на физически носители, докато хората, които предпочитат да играят своите видеоигри на по-традиционна платформа като персоналния компютър харесват дигиталния формат.

Резултатите са част от изследването Games 360 на известната компания за анализ и прогностика и се основава на анкета проведена сред 2000 геймъри от САЩ на възраст от 13 и повече години.

Цели 71% от PC геймърите предпочитат именно дигиталния формат, докато 66% от конзолните геймъри споделят, че харесват физическите носители. Резултатите определено будят любопитство, вземайки предвид появата на услуги на големите компании, като Microsoft GamePass, PlayStation Now, обратната съвместимост и облачния гейминг.

„Сред най-често изтъкваните и исторически устойчиви характеристики на гейм общността е разделението между PC и конзолните геймъри“, пишат авторите на доклада. „Тези, които предпочитат да играят на конзоли показват силно предпочитание към физически пакетираната медия, но играят по-малко време от тези, които предпочитат персоналния компютър. Обратното важи в пълна степен за PC геймърите, които масово предпочитат дигиталните носители и прекарват повече време в игра. Освен това, по правило, PC геймърите харчат повече пари от другите за видеоигри“.

Сред някои от другите открития тук са, че в сравнения с миналата година мобилният гейминг увеличава присъствието си, заедно с конзолния, докато традиционното PC, бележи спад в интереса. Както геймърите, така и тези, които не играят толкова видеоигри предпочитат PS4 в кознолното пространство. Освен това, играта на видеоигри е четвъртата най-предпочитана дейност в свободното време (с 11%) след телевизията (23%), Интернет (23%), общуване с приятели и семейството (17%), а като цяло, персоналния компютър си остава предпочитана гейминг платформа (с 22%) пред конзолите (по 14% за PS4 и Xbox One), следвани от Android (11%) и iOS (8%),

Пълните данни от доклада може да видите тук (pdf).

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Георги
Георги

Аз играя на PS4 и отдавна спрях да купувам дискове. Имам около 25-30 игри на дискове и честно омръзна ми да ставам да ходя да сменям диск, когато искам да играя нещо друго. Плюс това в PS стора пускат намаления поне 2 пъти месечено.

nababatihvurchiloto
nababatihvurchiloto

Дигиталното не може да го шитне в ОЛХ-ха.

Ангел
Ангел

Още от PS3, както и към момента за PS4 предимно купувам заглавията през Playstation Store.