Ubisoft публикуваха тази седмица редовния си отчет за първото тримесечие на годината, от който става ясно, че компанията продължава все така здравословния си ход напред. Цифрите може да са по-слаби в сравнение със същия отчетен период от миналата година, но за това си има съвсем логично обяснение. Докато в първите месеци на 2018, студиото представи Far Cry 5, то за същия период на тази година, Ubi не са представили нова игра. Именно поради това обаче и посочените цифри са особено значими. До голяма степен доброто представяне тук се дължи на Assassin’s Creed Odyssey, която излезе в края на 2018, и която, както разбираме се е оказала далеч по-успешна от Origins.

Едно от нещата, отбелязани в отчета, който Ubisoft представи пред своите акционери е, че персоналния компютър, като платформа е изместил от върха PlayStation 4, като най-печеливша система за студиото. Продажбите за PC на игри на Ubisoft са се покачили с 10% за отчетния период, за да достигнат ниво от 24% до 34% от продажбите по платформи, докато тези, които са направили собствениците на PS4 конзоли са се понижили със седем процента – от 38% до 31%.

Що се отнася до „големия удар“ на студиото, то той без съмнение се нарича The Division 2. При излизането на играта да бяха получени по-скоро смесени резултати, като например това, че в Uplay играта се е продала десетократно по-добре от първата, продажбите на физически копия в Обединеното кралство са били с едва 20% по-добри, то конзолните продажби, като цяло са били под очакванията на студиото. Впоследствие обаче нещата са се подобрили, което провокира Ubi да нарекат The Division 2 „най-добре продаващата се игра за 2019 до този момент“. Данните си компанията базира на свои собствени изчисления, както и на данни, идващи от NPD, Gkf и Famitsu.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за