Южноамериканското подразделение на световната организация, защитаваща правата на животните PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) се обърна с официално искане към Ubisoft за премахването на мини игрите във Far Cry 6, в които е представен бой с петли.

„Превръщането на ужасяващ кървав спорт, като боя с петли във видеоигрови мач в стила на Mortal Kombat е много далеч от истинската иновация, като днешното общество се противопоставя настоятелно към принуждаването на животни да се бият до смърт“, гласи част от отвореното писмо, което изпраща шефа на PETA Latino Алисия Агуайо към Ubisoft. „Петлите в тези боеве са въоръжени с остриета, които проникват през костите и причиняват мъчителни и смъртоносни рани. PETA Latino приканва Ubisoft да замени тази осъдителна мини игра с такава, която не възхвалява насилието“, продължава Агуайо, цитирана от VG 24/7. Медията припомня, че това не е първия път, в който организацията укорява игрови издател. Отново Ubisoft през 2013 влязоха в полезрението им заради показания лов на китове в Assassin’s Creed 4: Black Flag, а през миналата година те издадоха специално ръководство за „етичен начин на игра“ за Animal Crossing: New Horizons.

Far Cry 6 излезе в началото на октомври при предимно положителни оценки и ревюта. Наскоро Ubisoft публикува и видео, което обобщава мнението на критиката за играта, което може да видите по-долу.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари