Planet Alpha – нов платформър от създателите на култовите Worms

0
288

В света на гейминг индустрията платформърите преживяват артистична еволюция. Благодарение на ускорената мощност на модерните компютри и конзоли много студия акцентират върху цветни и многоизмерни преживявания. Същото прави и известният издател Team17, прочул се в големия франчайз „Worms“.

Planet Alpha се формира като страничен проект на един от членовете на разработчика, Адриан Лазар, през 2013-та година. В тази връзка той формира малък екип, известен сега като Planet Alpha Aps. Както можете да видите, пет години са превърнали идеята в амбициозна игра с динамика и уникални пъзели. Играчът се превъплъщава в ролята на космонавт, събудил се в нов, странен свят. Той трябва да излекува своите мистериозни рани и да намери пътя към дома. Описанието допълва: „Светът в Planet Alpha се влияе от слънчевия цикъл и в процеса на изследване ще откриете несравним дар – можете да манипулирате деня и нощта и да ползвате тази способност във ваша полза.

Освен това новата игра бележи сто издадени заглавия от страна на Team17. По-рано тази година Лазар сподели: „Planet Alpha се появи вследствие страстта на малък, но много амбициозен екип. Ние изграждаме нещо специално и влагаме всичко, което имаме. Разработването на тази видеоигра за повече от четири години беше като въртележка за нас…„.

Planet Alpha е достъпна от днес, 4-ти септември, за PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch и Windows РС.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за