Planet of the Apes: Last Frontier първоначално излезе края на миналата година ексклузивно за PlayStation 4. Много критици я бяха описали като четвърти филм от серията, достъпен за конзолата. Все пак разработчиците бяха обещали, че ще адаптират играта към продуктите на Microsoft, и изглежда вече реализират обещанията си. От тази седмица Last Frontier вече е на разположение на геймърите, използващи персонални компютри.

Макар че студио Imaginati описват заглавието като „сюжетна приключенска игра“, то е по-малко игра и повече филм сам по себе си. Донякъде играта прилича на приказките на TellTale Games по способността играчът да прави сложен избор с комплексни последици. От друга страна обаче геймплеят е дори още по-ограничен. През повечето време в Planet of the Apes: Last Frontier вие просто гледате, като понякога взимате някои важни решения. Imaginati обещава, че по този начин могат да се достигнат до 19 различни развръзки на играта. Разработчиците дори са успели да интегрират особен вид мултиплеър система – няколко играчи могат да гласуват за правилното действие, което да се предприеме в даден момент. Ако ви се струва, че тълпата се е насочила към грешния избор, можете да сложите и вето върху него.

Planet of the Apes: Last Frontier вече е достъпна на Windows персонални компютри посредством клиента Steam или Humble за €20.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
112
112

Единственото действие което можеш да правиш е да избираш от натписи какво да се случи, толкова скучна игра скоро не съм виждал.