PlatinumGames (Bayonetta, Nier: Automata) отрекоха слуховете, появили се в последните месеци, че Microsoft може да ги придобие. Това заявяват шефът на студиото Ацуши Инаба и гейм директорът Хидеки Камия.

В края на миналата година, шефът на гейм звеното в Microsoft Фил Спенсър сподели в интервю за GamesIndustry, че Xbox групата има намерение да придобие японско игрово студио. Машината за спекулации в Мрежата заработи на бързи обороти и името на PlatinumGames беше едно от първите, за което се появиха слухове, че ще бъдат закупени от американската компания.

„Да, четох в действителност тези слухове, че Xbox иска да закупи PlatinumGames и си помислих: „Хората в Интернет пишат какви ли не откачени неща“, защото такъв разговор с нас въобще не е провеждан“, споделя Инаба. „И в тази връзка, ние не сме Microsoft. Не знаем какво става в офисите им, нямаме понятие дали въобще мислят подобно нещо“.

„Не сме провеждали каквито и да е било разговори, но аз мисля, че даже и да имаше подобна възможност, ние в момента се движим в посока на по-независим процес на самоиздаване. Не, че не се интересуваме от Microsoft, но ако става дума за връзка, при която ние работим под тяхно ръководство, то ще е точно обратното на това, което се опитваме да правим в момента и това би ограничило възможностите ни. Аз бих се противопоставил на всяка една възможност, която би ограничила възможностите ни“, добавя той.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари