Playstation дава награда от 50 хиляди долара за откриване на сериозни експлойти

0
223

Тези от вас, които освен че обожават да играят Playstation игри, имат интерес и в търсенето на бъгове и сериозни уязвимости, могат да впрегнат своите умения и да си спечелят до 50 хиляди долара. 

Playstation обяви в специална блог публикация нова “програма за ловене на бъгове”, която е ръководена съвместно с HackerOne – компанията, която предлага услуги в сферата на електронната сигурност и отговаря за идентифицирането на бъгове във Valorant (нека ви припомним, че наградите за откриване на пробив в kernel driver-а могат да стигнат до 100 хиляди долара). 

HackerOne представи списък с потенциалните награди за откриване на различни Playstation експлойти на своя официален уебсайт. Най-ниското възнаграждение започва от $100, а за най-критичните уязвимости – $50,000. Sony набляга, че наградата от $50,000 не е краен праг, тоест ако откриете още по-сериозен проблем, то можете да си припечелите дори по-голяма парична сума. 

“До този момент нашата програма за откриване на бъгове беше частна, като взимат участие някои външни изследователи”, пише Sony в публикация. “Ние осъзнаваме колко важна е ролята на изследователската общност с цел засилване на сигурността и поради това сме развълнувани да обявим, че разширяваме нашата програма и приканваме широката аудитория да вземе участие.”

Подобни програми за откриване и разпознаваме на бъгове се използват от технологични гиганти като Google, Facebook и Microsoft. Отварянето на врати за повече хора, които имат опит и интерес в тази сфера ще помогне на Playstation да открие несъвършенства, които преди това са останали незабелязани от изследователите по сигурността.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари