PlayStation 4 може би ще струва около 400 щатски долара

0
32

Очакванията са, че Sony ще представи своята игрална конзола от ново поколение след по-малко от две седмици – на 20 февруари. С наближаването на този момент излиза все повече нова информация за японската машина, а сред най-очакваните новини е тази за цената, която ще трябва да платят геймърите. Според големия японски вестник The Asahi Shimbun новият PlayStation ще струва 40 хиляди йени или около 428 щатски долара.

На различните места по света цената ще варира нагоре и надолу. В Съединените щати например, се очаква тя да е под 400 долара, докато в Източна Европа геймърите традиционно ще трябва да бръкнат доста по-дълбоко в джобовете си ако искат PlayStation 4.

Ако информацията на японския вестник е вярна, това означава, че новата конзола ще стартира с по-ниска цена от това, което видяхме при дебюта на PlayStation 3, за който в началото се търсеха по 500 долара за базовия модел. Новата конзола на Sony обаче ще струва със 100 долара по-скъпо от популярното устройство Wii U. Това означава, че ценовата стратегия на японците все пак не е много агресивна.

Според The Asahi Shimbun контролерът на PlayStation 4 ще бъде с подобни размери и форма на серията DualShock. Разликата ще бъде, че в новата джаджа ще има някакъв сензорен панел за управление. Каква точно е истината ще се разбере съвсем скоро.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари