PlayStation 4 прехвърли 100 милиона продадени бройки

3
218

Sony притежава огромен дял от пазара с гейминг конзоли благодарение на PlayStation. Въпреки анонса на следващото поколение, PS4 продължава да жъне успехи, достигайки рекордно продадени бройки от над 100 милиона от момента на издаването си. Постижението е реализирано преди 30-ти юни тази година.

Това сподели компанията в своя отчет на фискалното си тримесечие F1 2019. Според статистиките, през последните три месеца Sony успешно е продала 3,2 милиона конзоли, надграждайки върху общия резултат от 96,8 милиона. Освен това се наблюдава ръст на продажбите през отделните тримесечия – миналата година за същия период от време конзолата е била закупена около 2,6 милиона пъти.

Според Даниъл Ахмад, главен аналитик на Niko Partners, PlayStation 4 вече е „най-бързо продаваната домашна конзола, достигнала 100 милиона продадени бройки“. Платформата набира скорост още с издаването си през ноември 2013-та година, преди близо пет години и седем месеца. Продажбите на видеоигри са още по-големи. През последните три месеца са продадени над 42,9 милиона заглавия: с 1,3 милиона повече за същия период на 2018. Купуването на дигитални срещу физически копия е почти наравно, като малък превес има изтегленият софтуер (около 53% от общото).

Досега абонираните за PlayStation Plus услугата наброяват 36,2 милиона. А за следващите шест месеца Sony очаква да продаде още цели 15 милиона конзоли. Интересно ще е да видим дали петата PlayStation платформа ще има същия успех на пазара следващата година.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Георги
Георги

4ката имаше успех като излезе заради ниската си цена. 5цата ще се продава малко по-скъпо, но да се надяваме да има повече заглавия с които да стартира, понеже доста хора изчакаха година – две преди да закупят пс4 или хбокс 1 поради липсата на игри.

BlackMamba
BlackMamba

Нали се говори че ще е backward compatible, тоест цятата библиотека от игри които има човек (физически и дигитални) трябва да могат да се играят и на новата конзола, което не е основание да се закупи 5-цата ведната. Защо човек би набил едни пари за ps5 и да играеш игрите си от 4-ката? Няма смисъл в началото според мен. Друг е върпоса с “ новите “ заглавия, които ще излизат само за това поколение. И аз не мисля, че ще са много и по този повод, ще се чака ps5 да изпадне някъде намалена на офертичка или в бъндъл за… Виж още »

Георги
Георги

Аз ще го закупя още като излезе просто, защото съм голям фен а дори нямам толкова време да играя вече хаха