PlayStation 5 ще е скъпа, но не чак толкова

1
907

Разкриването на новата PlayStation 5 конзола от нейния проектант Марк Черни беше шок за феновете. Анонсът на всички функции и допълнения намекна, че това ще е една премиум конзола на висока цена. И да, на WIRED интервюто Черни потвърди – PlayStation 5 ще струва повече. Но изглежда увеличението няма да е значително.

Още вчера Питър Рубин от WIRED сподели изображение в Twitter на непубликуван диалог между него и Черни. На него той съобщи:

„Предполагам, че ще можем да я издадем (PlayStation 5) на цена, която ще се хареса на геймърите, както и новия набор от функции.“

А функциите наистина са внушителни. По думите на Черни новата PlayStation 5 (неофициално име) ще притежава процесор и видеокарта, поддържащи трасиране на лъчите. Освен това конзолата може да изобразява 8К съдържание и да възпроизвежда качествен звук благодарение на 3D аудио технология. Освен това устройството ще е съвместимо с всички PS4 заглавия и ще поддържа PlayStation VR. Това означава, че на базата на необходимите компоненти (ако не броим инфлацията), новата конзола ще е по-скъпа от четвъртото поколение, когато то излезе  на пазара с цена от 399 долара. Все пак тогава се говореше, че PS4 ще струва цели $599 (около $755 към днешен ден). Конкуренцията с Xbox обаче доведе до сравнително по-ниски цени. За момента най-скъпата конзола на Sony е PlayStation 4 Pro на цена отново от $399. На седми май обаче тя ще трябва да се изправи срещу последния експеримент на Microsoft – Xbox без оптично устройство.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Стоянов Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Стоянов
Стоянов

Аз си играя пиратски игри на 4-ката и ми дреме на патката….