PlayStation 5 ще поддържа ли PS1, PS2 и PS3 игри? Отговорът на Sony.

3
1114

Sony най-накрая реши да заяви еднозначно каква обратна съвместимост с игри ще има PlayStation 5. За PS4 заглавията знаем, че почти всички ще са съвместими. Освен това, компанията обяви нова екстра към PlayStation Plus абонамента, която включва колекция от най-обичаните игри за настоящото поколение конзола. Всеки, който има активен абонамент, ще има достъп до тях безплатно.

В интервю с японското списание Famitus, главният изпълнителен директор на Sony Interactive Entertainment, Джим Раян, хвърли светлина по въпроса

„В голяма част, инженерната мисъл за PS5 се формираше в движение. В един етап от работата ни, PS4 стигна до 100 милиона играч. Помислихме, че те ще искат да играят PS4 заглавия на новите си PS5 конзоли. Заради това направихме обратната съвместимост. Фокусирахме усилия и върху високоскоростния SSD диск, заедно с новия DualSense контролер. За съжаление, не можахме да стигнем до имплементацията на обратна съвместимост за игри от поколенията преди PlayStation 4.”, казва той.

Все пак прогрес има в стратегията за петицата. При появата на PS4, много хора се разочароваха. Това се оказа първата конзола на Sony, която не предлага никаква обратна съвместимост за игри на диск.

Другото, което ще утеши любителите на ретро заглавията, е PlayStation Now. Облачната гейминг услуга ще е налична за PS5 и там ще има доста от любимите игри от миналото ни.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари