PlayStation Network ще стане част от SEN след 7 февруари

0
15

Преди време от Sony обявиха, че възнамеряват да обединят всички свои услуги в мрежата Sony Entertainment Network, която компанията представи миналата година след скандала с атакуваните сървъри на PSN. Сега стана ясно, че пълната интеграция на мрежата на PlayStation в SEN ще бъде официално реализирана този петък, когато нейното име ще бъде променено. Според правилата на SEN всяка нова услуга променя наименованието си като става част от основния портал за онлайн услуги на Sony.

Въпреки промяната на името, PSN ще запази същите функции, които потребителите използват в момента и няма да попречи на работата на акаунтите, съобщи говорител на Sony. За потребителите на PlayStation Portable обаче, името на PlayStation Network ще остане непроменено и след 7 февруари, което вероятно означава, че компанията не гради особени планове за развитието на преносимата конзола за игри в бъдеще.

Според новите правила, потребителите на PS Vita ще трябва да осигурят информация за по-лесна локализация на устройството, тъй като няколко негови услуги (например Near) работят именно с данни, изпратени от сателит. Родителите освен това ще получат кратък инструктаж за рисковете, които крие мобилната конзола за някои от услугите като чат или друг тип комуникация между децата в отделните игри и приложения.

Централизацията около Sony Entertainment Network започна след встъпването на длъжност на новия изпълнителен директор на компанията, Каз Хирай. Неговите усилия за обединяване на всичките групи на компанията в една обща мрежа целят да се създаде по-висока сигурност, както и да се подобри самото преживяване на потребителите. Част от SEN са още Music Unlimited, Video Unlimited, и еквивалентът на iCloud на Apple- PlayMemories.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари