Pokémon Go вече не може да се счита за световно явление, но играта все още генерира големи суми.

От излизането си до днешен ден Pokémon Go генерира $1,2 милиарда и има 752 милиона изтегляния. Доходът само за 2016 година достигна $950 милиона. По този начин, въпреки че тази година няма толкова активен ръст на играта, ловците на покемони продължават да се интересуват от Pokémon Go.

Продължаващата поддръжка от страна на студиото Niantic, която включва добавянето на нов Pokémon и преработените функции на тренировъчната зала, явно спомогна за привличането на още потребители. Niantic организира и специални социални акции по време на празници като Хелоуин, което способства за създаването на още по-голям брой покемони.

Apptopia отбеляза, че Pokémon Go е имала около 60 милиона геймъри през месец юни, като 20% от тях са играли не по-малко от веднъж дневно. През месец август миналата година при пика на приложението бяха достигнати 100 милиона потребители, а техният брой остана огромен.

Според Apptopia, 57,4% от геймърите в тази игра са мъже, а 38% са на възраст от 19 до 34 години. Но Pokémon Go както преди привлича предимно младите хора, като 32,5% от всички геймъри в Pokémon Go са на възраст до 18 години.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари