Модерните игри стават все по-комплекси и изискващи мощни ресурси. Някои неочаквани заглавия обаче могат да работят и на по-леки машини. В това число влиза и Prey.

Наскоро излязлата Prey функционира изненадващо добре на базовия Microsoft Surface Pro 4 таблет, или на конфигурация, която притежава поне 4GB RAM памет и интегрирана Intel графика. Нейтън Грейсън от Kotaku направи този експеримент ма своето устройство след дискусия с колеги. Целта му бе да провери дали добрата оптимизация оказва влияние в такива високобюджетни конзолни игри. А Surface Pro 4 не е създаден за такива игри. Въпреки всичко Грейсън успя да подкара Prey на своя таблет и дори публикува видео от преживяването във YouTube.

Играта функционира. И може да се играе. Дори на такава машина можете да взривявате фантоми. Според Грейсън, Prey се изпълнява с фреймрейт от 40FPS в по-затворени пространства, около 30 на повечето локации и до минимум 20FPS на препълнени с враждебни извънземни места със сложно осветление. Понякога има известни насичания, преживяването не е идеално, но не е и нетърпимо. Ако имате лаптоп с подобни технически характеристики, нищо чудно и вие да можете да подкарате играта някъде в планината или на плажа.

Все пак Prey не е от най-комплексните игри на тема графика заради тъмния стерилен стил. Налага се всички настройки да са на минимум, за да може Prey да работи нормално, но можете да си позволите поне вертикалното синхронизиране (Vertical Sync).

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за