Project Discovery на EVE Online позволява търсенето на екзопланети

1
117

Ако сте следили внимателно новините тези дни, значи знаете, че астрономите седем екзопланети в съзвездие Водолей, сходни с нашата собствена планета, на които е възможно да има подходящи за живот условия. В светлината на това откритие идеа и анонса, че CCP Games стартират второто издание на Project Discovery, проект, целящ откриването на реални екзопланети в света на играта. Подобно и на първото издание на общностния проект, в който играещите предадоха близо 25 000 000 класификации на човешки клетки на Атласът на човешкия протеин (Human Protein Atlas), и тук CCP Games ще си сътрудничат с Massively Multiplayer Online Science, университета на Рейкявик и Женевския университет, заедно с откривателя на първата екзопланета и носител на наградата за физика Wolfe за тази година професор Майкъл Майер.

„Щастливи сме от успеха на първото издание на проекта, в който играещите EVE бяха ревностни участници в допълвенето на базатата данни на Human Protein Atlas“, сподели в специално съобщение изпълнителният продуцент на EVE Анди Нордгрен. „В търсене на следващия информационен обект, който да провокира нашите играчи да се включат, звездите бяха наредени за играещите, което ще предостави възможността да допринесат директно в търсенето на нови планети с научен екип, получил световно признание. Възможността реални хора от целия свят да си сътрудничат във виртуалната вселена, за да изследват реалната вселена е градивната единица на научната фантастика, а в скоро време ще е такава и за научния факт“, допълва той.

Подробности за новото издание на проекта ще може да се научат след EVE Fanfest, който ще се проведе в началото на април в Рейкявик.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари