Project Wight има ново име

0
154

The Outsiders, малко студио, ръководено от Дейвид Голдфаб, ветеран в гейм индустрията, известен с работата си по Battlefield и Payday, обявиха, че тяхната първа игра, известна като Project Wight, вече официално се казва Darkborn. Това беше съобщено лично от Голдфаб в интервю за IGN, пред които представи и 15 минути от геймплея на заглавието.

Darkborn ще е мрачна приказка, чието действие се развива в митологичното минало. Вие влизате в ролята на звяр, тръгнал по пътя на отмъщението, след като цялото му семейство е избито от подобна на викинги раса. Кървавото приключение ще ви предизвика да израснете от малко зверче, оцелявайки и натрупвайки сила и умения, за да се превърнете в машина за убиване и излезете победител в една неравна битка за надмощие.

„Darkborn разказва на първо място за това какво е да си чудовище. Чрез играта, вие ще преживеете тези чудовищни способности – в комбат от първо лице, чрез нови способности и движения, и дори посредством реакцията на враговете ви към вас.

„Но тук нямаме традиционни теми, заради това, че хората са жестоки, насилствени врагове, които търсят вашето изтребление. Самият вие сте невинно същество, попаднало в един конфликт между определени сили, за който разбирате повече в хода на играта. Става дума за класическа история за отмъщение: какво ще се случи с вас и вашите събратя? Могат ли да бъдат спасени?“, обяснява Голдфаб. Той и посочва пъстър подбор от произведения на културата, които той и колегите му използват за вдъхновение при работата си по Darkborn: „Грендел“ на Джон Гарднър, „Кинг Конг“ и „Бамби“ и видеоигри, като Shadow of Mordor и Shadow of the Colossus. „Какво би било, ако орките в Shadow of Mordor бяха добрите? Какъв ли живот водят тези огромни зверове в Shadow of the Colossus преди да се появиш и да ги убиеш?“, продължава Голдфаб.

Darkborn все още няма дата на излизане. Очаква се премиерата ѝ да е за PC, а на по-късен етап и за конзоли.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за