PS4 експлойтът на фърмуер 4.05 става достъпен до дни

0
503

Хакерите от Team Fail0verflow публикуваха пълните данни относно кернел експлойта за PlayStation 4. Открит на фърмуер 4.05, той е повече от достатъчен, за да видим пълен джейлбрейк за системата.

Въпреки, че засега никой не се е ангажирал с конкретна дата или срок, мнението в специализираните страни е, че това ще стане „изключително скоро“.

Експлойтът е наречен от самите хакери Adieu, тъй като Sony го пачна с фърмуер 4.06. Чисто технически, той открива уязвимост във функцията namedobj_create.

Очакванията на сцената са, че пълният джейлбрейк ще донесе всички разновидности на хаковете – от пускане на пиратски игри през homebrew софтуер до поддръжка на Linux. Ако обаче вашата система е ъпдейтната до последния фърмуер 5.00, надежда пак има, тъй като хакерът Qwertyoruiop потвърди, че е преборил и този ъпдейт. Засега обаче не е ясно дали той ще направи достояние работата си на други хакери.

Както обикновено, ако целите придобиването на пълен контрол върху вашата конзола, правилото за избягване на ъпдейтите важи с пълна сила.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари