PS5 ексклузивната Destruction AllStars се готви да пише история – вземи играта безплатно

2
888

Destruction AllStars е игра, която както може да се досетите от самото име, за причиняване на пълна разруха. Тя е много важно постижение за PlayStation 5. Мащабно ексклузивно заглавие, което е само за конзолата от ново поколение, а не някакъв римейк или игра взаимствана от друга платформа.

Една от игрите, която ще служи за показно, за това какво могат да направят разработчиците, възползвайки се от възможностите, които им се предоставят

Джон МакЛафлин, старши продуцент в Sony XDev обяснява, че идеята е много проста. Целта е била да се създаде игра, в която хората на да могат да причиняват нечовешки щети. Много бързо след това идва партньорството с Lucid Games за разработката.

Режисьорът на играта Колин Бери е работил върху Wipeout поредицата. Други членове на Lucid пък са работили по класически игри с автомобили като Metropolis Street Racer, Project Gotham Racing и MotorStorm. Въобще, разбират и от коли, и от касапница.

Крайният резултат е един много различен симулатор за битки с автомобили

Заглавието се появява в последствие, но архитектурата е наложена от начало. Destruction AllStars трябва да има коли, тези коли трябва да могат да се съревновават до край. И още повече, нанасянето на поражения трябва да бъде окуражено. Не да се скриеш от него и да спечелиш със стратегия, а от първия миг да се впуснеш в приключението на пълни обороти.

Стои и един друг въпрос. Такъв тип игри има немалко. Но общото между всички тях е опитът „да се мине метър“ по отношение на визуалните поражения и отломките. Използват се недостатъчно добра смяна на текстури и полигони с много ниска резолюция.

PlayStation 5 дава възможност деформацията и пораженията да се преразгледат на ниво физика. Както не е било възможно да се направи на конзола никога до сега. Самия начин, по който колите се повреждат, огромното количество съставни части на всеки автомобил, различните визуализации на отделните удари и сблъсъци. Всичко е изпипано до най-малкия детайл. Така че да радва окото и да допринася за цялостното преживяване и потопяване в играта.

Именно това е и причината играта да е ексклузивна не само за PlayStation, но и по-специално за петицата

На PlayStation 4 няма да се усеща по същия начин, ще изглежда прекалено различно и непълноценно. Заради това от Sony не се изкушават да направят порт, макар и това да вкара повече играчи. Все пак всичко е мултиплейър-базирано и броят на хората е от основно значение.

Играта е безплатна чрез PlayStation Plus през следващите около 2 месеца – до края на март

Това ще осигури нужната база от играчи, за да започне развитието на Destruction AllStars. По същия начин игри като Rocket League и Fall Guys разцъфнаха, благодарение на PS Plus. Едната се превърна в многогодишен хит, а другата стана кратковременна сензация. При Fall Guys последващата разработка на допълнително съдържание се провали.

За да не се случи това тук, от Lucid Games имат разработена пътна карта. Тя е разделена на планове – за премиерата, първите 3-4 седмици, първите няколко месеца, първата година, годината след това. Планирани са нови персонажи, нови игрови режими и друго съдържание – и всичко това безплатно за собствениците на играта.

Със сигурност Destruction AllStars, която има потенциала да задържи вниманието ни в продължение на по-сериозен период от време.

2 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари