fbpx
7.8 C
София

PS5 може да предложи повече ексклузивни игри от Xbox Series X

Най-четени

Sony вече привлече вниманието като обяви ексклузивно присъствието на големи заглавия като GhostWire: Tokyo и Deathloop от Bethesda – да не говорим за ексклузивния DLC от Spider-Man за PlayStation версиите на Marvel’s Avengers за предстоящата си гейминг конзола PS5.

Сега обаче нов слух предполага, че повечето мултиформатни игри ще бъдат предназначени да излязат ексклузивно единствено за PS5, поне за известно време в началото. В ежедневното шоу за игри на Kinda Funy Games писателят Имран Хан, по-рано старши директор на Game Informer, сподели малко информация от неназован източник за плановете на Sony за PS5.

„Има неща, които ще бъдете шокирани да чуете. Едно от тях е, че Sony ще предложи изключителна ексклузивност при каталога с гейминг заглавия на PS5.“, казва Хан.

Формулировката на Хан предполага, че ексклузивността може да е свързана с игри, които вече са обявени. Не бихме искали да спекулираме на този фронт, но това предполага, че Sony има големи амбиции отвъд обичайните гейминг заглавия, които вече знаем.

Името на Sony далеч не от скоро се свързва с ексклузивност. Така например очакваме играта Final Fantasy 7 Remake най-сетне да излезе за Xbox и PC в някакъв момент през следващата година, след като заглавието вече дебютира за PS4. По този начин, през последните години Sony обира значително лаврите и приковава вниманието върху себе си, като ранното излизане на най-актуалните заглавия първо за PlayStation, а едва по-късно за Xbox и настолен компютър, е едно от съществените предимства на конзолата, което кара потребителите да я купуват.

Междувременно един от най-големите ходове на Xbox за настоящото поколение конзоли беше ексклузивното въвеждане на Rise of the Tomb Raider за Xbox One през 2015 г. Играта след това излезе 11 месеца по-късно за други платформи, включително и PS4.

От страна на Microsoft, Xbox Series X ще бъде единствената конзола от следващото поколение, която ще получи играта Yakuza: Like Dragon този празничен сезон, въпреки че не след дълго ще бъде пусната и за PS5, ако вярваме на слуховете и предварителната информация.

Ако времевата рамка на Khan от няколко месеца е вярна, трябва да разберем повече за PS5 ексклузивните заглавия преди очакваното представяне на конзолата през ноември.

Добри ли са новините за геймърите?

Когато става въпрос за разработчиците и издатели от трети страни, за тях изборът между това да предложат една игра ексклузивно за конзолите на Sony или Microsoft често не е лесен и е свързан с дълги преговори и дългогодишни отношения. От гледна точка на играчите, винаги единия лагер – или този на Sony, или този на Microsoft, се оказва ощетен първите няколко месеца след ексклузивното излизане на дадено заглавие. Сега обаче се оказва, че потребителите на Sony PS5 ще бъдат по-облагодетелствани заради многото ексклузивни заглавия, които ще излязат първоначално само за тази конзола.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
сдада
сдада
1 година

Това няма човек, който да се интересува сериозно от гейминг средата, не просто да играе игри, и да не го знаете. Даже съм убеден, че Nintendo имат още повече ексклузивни заглавя…

kuku
kuku
1 година

На времето като излизаха сегашните конзоли всички реваха срешу микромеките, в крайна сметка те са доста по-либерални от чукундурите от сони

Нови ревюта

Подобни новини