fbpx
-0.8 C
София

PS5 ще бъде „еволюция в гейминга“ според Sony

Най-четени

С наближаването на официалното представяне на PS5 на фокус сега са предположенията и очакванията за това, какви ще бъдат възможностите на гейминг конзолата от следващо поколение на Sony. Засега знаем, че уникалният SSD ще позволи по-бързото време за зареждане и по-голям капацитет, а графичният ѝ чип ще помогне за възпроизвеждане и играене с уникални потапящи визуални кадри, благодарение на концепции като Unreal Engine 5.

Но Sony сега привлече вниманието на потребителите върху своя Tempest Audio Engine, който ще възпроизвежда динамичен и потапящ 3D звук, като се предполага, че това може да е тайното оръжие в арсенала на PlayStation, за което Sony говореше по-рано.

На среща по обсъждане на корпоративната стратегия на Sony, един от слайдовете за презентацията за представяне на PlayStation 5 дори бе описано, че новата конзола ще доведе до „еволюция на звука“.

„Инсталирайки система за 3D аудио в PS5, направихме възможно предоставянето на ново поколение озвучение в 3D гейминга. Играчите могат да чуват еднакво идеално добре звука от всички страни – отпред, отзад, отгоре и отдолу, както и навсякъде около тях.“ Това звучи доста подобно на системите за триизмерно аудио озвучение на Dolby, които някои от съвременните модели лаптопи предлагат, но е напълно възможно аудио чиповете, които ще вложи Sony в следващото си поколение гейминг конзоли да са на още по-високо ниво и да не сме виждали подобно аудио преживяване в потребителската електроника досега.

Уникално гейминг преживяване

Комбинирането на обещания нов SSD с бързата обработка и обновените контролери DualSense ще предложи „гейминг преживяване, което не сме виждали никога досега“.

В началото на годината водещият системен проектант на PS5 Марк Черни описа как би било възможно как би било възможно да се възпроизведат хиляди отделни тонове с озвучителната система на новия PS5, давайки на играча възможност да се наслади не само на дъждовната буря, но и на звука от пръскането и падането на всяка отделна капчица. От Sony казват, че всичко това ще бъде възможно дори и чрез чифт слушалки, без да се налага закупуването на скъпа аудио система за съраунд звук, което се приемаше за задължително условие от геймърите, които използваха гейминг конзоли досега.

Истинският въпрос, който вълнува потребителите, освен цената и датата на стартиране на продажбите на конзолата, сега е кои и колко заглавия на игри ще се предлагат веднага след стартирането на PS5. Последните известни слухове сочат, че PS5 ще бъде представен през месец юни и ако това се окаже вярно, няма да ни се налага да чакаме много, преди да разберем.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
kuku
kuku
1 година

най-новата технология, от вчера я измислиха, SSD-то и ся като я сложат в умрелата конзола 4к графина 60 фпс +

Нови ревюта

Подобни новини