PUBG Corp завежда дело срещу Epic Games заради Fortnite

0
2262

PUBG Corp., които държат правата на Playerunknown’s Battleground са завели дело в корейски съд към Epic Games Korea, предава Korea Times.

Заведеният иск е за плагиатство и нарушаване на авторското прави.

Още в края на миналата година, самият Брендън Грийн, създател на PUBG, говори за състоянието на Battle Royale сцената и присъствието на откровени плагиати. Грийн сподели убеждението си, че нещо трябва да се направи. „В игрите няма защита на интелектуалната собственост. Такава има в музиката и филмите. Това е нещо, за което индустрията трябва да се погрижи“, сподели той през декември.

Battle Royale режима на Fortnite се появи през септември миналата година на фона на манията PUBG. Прекарала дълго време в Early Access, официалната премиера на PUBG беше през декември, но до това време милиони вече бяха завладени от вселената на играта.

Още през септември миналата година от Bluehole, издател на PUBG намекнаха, че може би ще предприемат някакви действия. „Ние имаме продължителна връзка с Epic Games по време на разработката на PUBG,, тъй като те са създатели на UE4, енджинът, който лицензирахме за играта. След изслушване на множество послания от нашата общност и след като направихме преглед на геймплея, ние сме притеснени, че Fortnite може да повтаря преживяването, с което PUBG е известен“, споделиха по това време от Bluehole.

„Искаме да подчертаем, че това е проблем единствено защото Epic са компанията, която е създател на енджина, който използваме и плащаме големи суми за това. Имахме и тези бизнес отношения и доверие, че ще получим дълготрайна поддръжка и очаквахме да получим нужната за това техническа подкрепа, може би даже и да разработим нови характеристики“, споделят Bluehole за PC Gamer. „Но името ни бива използвано, за да бъде официално промотирана тяхната игра без нашето знание. Нямаше каквато и да е дискусия по въпроса. Беше малко разочароващо и изненадващо, че бизнес партньорът ни използва името ни, за да рекламира игрови режим, който е доста сходен с нашия продукт и се създаде погрешна представа в общността ни, че ние сме замесени в това“.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за