Quake празнува юбилей

2
7

През тази година своят юбилей празнува не само прочутия таралеж Соник, но и още една култова серия – Quake. Преди петнайсет години, на 22 юни 1996 година, id Software пускат на пазара първата част на Quake. Играта моментално се превръща в хит. Заслуга за това има не само великолепната за тогавашните стандарти триизмерна графика, отличният дизайн на нивата , но и мрежовия режим, превзел сърцата на милиони геймъри.

След година излезе втората част Quake — която предложи големи подобрения в технически план и не стана не по-малко популярна сред масите, а напрегнатите баталии в интернет на Quake 3: Arena и досега се ползват с уважение в средите на киберспорта. Последната чат на серията Quake 4 продължи историята на Quake 2 и от тогава няма никакви новини за следващата игра от серията. Разработчиците не изключват възможността рано или късно да видим Quake 5, разбира се, без да уточняват нещо конкретно по темата.

В чест на юбилея на Quake компанията Bethesda, в чиито редици е id Software, отвори в своя блог специален раздел. Там всички фенове на Quake могат да прочетат обръщения на Джо Кармак и Тод Холеншид, а също и да видят видео от речта на младия Кармак по време на конференцията QuakeWorld през далечната вече 19996 година.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
jindo
jindo

19996 година е наистина далечна, но в другата посока 😉
иначе супер игра…

kalin82
kalin82

По това време имах 486 и игрицата се играеше прилично, но като видях как върви и с каква скорост се зареждат нивата на една демо машина с Pentuim, много бързо реших, че е време за ъпгрейд.