QuakeCon 2020 се отменя заради коронавирус пандемията

0
88

Не е изненадващо, че id Software официално отмениха QuakeCon 2020 вчера, заявявайки, че “подобна сбирка е последното нещо, което всеки от нас трябва да прави точно сега.”

В изявление публикувано на официалния сайт на събитието, id казват, че събитието, което първоначално беше насрочено за август, няма как да бъде организирано, като се имат предвид настоящите обстоятелства. Дори и ограниченията да намалеят дотогава, имайки предвид, че в момента повечето страни са затворили границите си, “няма да бъде възможно приключването на цялата работа и планиране заедно с партньори, продавачи, доброволци и всички останали, които са нужни, за да превърнат QuakeCon в успешно събитие.”

Ето какво гласи изявлението:

Обръщаме се към всички наши приятели в общността на QuakeCon,

“QuakeCon винаги е било специално събитие за нас – време, в което се събираме заедно да играем игри, да изградим нови приятелства, някои от които продължават повече от четвърт век.

“През изминалите седмици прекарахме значително време в размишление как бихме придвижили напред QuakeCon тази година, особено като се има предвид, че тази година отбелязваме 25-тата годишнина на събитието. Поради редица логистични предизвикателства и неясноти, които са обвързани с COVID-19 пандемията, ние трябваше да вземем трудното решение, като отложим тазгодишния QuakeCon.

“Здравето и безопасността на нашите служители, доброволци, продавачи, спонсори и играчи винаги стоят на първо място. Съответно, имайки предвид обстоятелствата, в които се намираме в момента, ние счетохме, че е грешно да обсъждаме събитието, тъй като подобна сбирка е последното нещо, което всеки от нас трябва да прави точно сега. 

“Макар и все още да не знаем как ще се развие пандемията до август, ние все пак сме сигурни, че няма да бъде възможно да завършим цялата работа и планиране с нашите партньори, продавачи, доброволци и всички останали без които това събитие няма как да бъде успешно.

“Благодарни сме на всички вас, особено на нашите доброволци за вашия огромен принос по изграждането и поддържането на това събитие година след година. Надяваме се да работим заедно, да измислим нови начини да празнуваме в духа на QuakeCon този август и най-вече с нетърпение очакваме да се завърнем към това удивително събитие следващата година.

“Дотогава пазете се, грижите се един за друг и разцъквайте игри.

“Мир, любов и ракети,

“id Software и Bethesda Softworks

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари