R. Talsorian Games: Cyberpunk беше предупреждение, а не стремеж

0
244

През изминалите седмици настанаха масови протести в различни краища на света в отговор на убийството на Джордж Флойд, което е дело на полицейски служител и в момента множество разработчици на игри изразяват своята съпричастност. Един от тях в лицето на R. Talsorian Games или компанията, която стои зад настолната игра Cyberpunk и поставя основата на дългоочаквания Cyberpunk 2077, сподели блог публикация, в която ясно изразява позицията си на фона на случващото се. 

“Ние не просто осъждаме расизма. Ние го презираме”, става ясно от публикацията. “Хората, без значение от цвят на кожата, полова идентичност, сексуални предпочитания, етническа принадлежност, физически и ментални различия, възраст или религия имат право да живеят своя живот без да се тревожат, че някой, особено такъв който има по-голяма власт от тях ще ги тормози, пребие или убие. 

Изявлението пояснява, че компанията е основана от Майк Пондсмит – създателя на Cyberpunk RPG и един от най-бележите чернокожи разработчици в сферата на RPG жанра. Публикацията също гласи, че Пондсмит работи над “по-завършено” изявление, където ще изрази своето мнение по темата за “раси и злоупотреба с властта.” Междувременно, той казва, че “ Cyberpunk беше предупреждение, а не стремеж.”

Това послание идва в отговор на факта, че настоящето започва все повече да се приближава до дистопичната реалност на Cyberpunk.

На фона на безредиците остава факта, че една от най-очакваните игри, а именно Cyberpunk 2077 наближава своето излизане на пазара. Голямата дата е 17 септември, като играта ще бъде достъпна за PC, Playstation 4 и Xbox One. 

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари