8.3 C
София

RAGE ще „тежи“ 22 гигабайта

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Легендарният програмист и дизайнер John Carmack разкри, че дългоочакваната игра RAGE ще бъде с размер 22GB във версията си за Xbox 360. Преди година друг член на екипа зад играта, Tim Willits, спомена, че тя ще се побере на 2 диска, но сега вече е ясно, че минималният брой дискове е 3.

За самата инсталация Carmack казва: „Няма да имаме частична инсталация на 360; за жалост тя ще е всичко или нищо. Това означава, че ще трябва да инсталирате 22GB на хард диска си, което отнема много време, но ако си вземете играта за 360 това е единственият начин за вас.“

Другата опция, разбира се, е RAGE да се играе директно от диска. Тук Carmack същo има какво да допълни: „Когато сложите играта на харда паметта ще свърши чудесна работа. Ако обаче играете от DVD или BluRay, когато влезете в нова територия в RAGE, наистина ще усетите как дисковото устройство започва да засмуква целия диск. Звукът ще е осезаем.

Тъй като за конзолите се изисква по-голяма компресия този размер на играта важи единствено за тях. Размера на версията за PC все още не е обявен. На конференцията обаче Carmack разкри, че напълно разопакован RAGE е около един терабайт.

Играта ще се появи за Xbox 360, PlayStation 3 и PC на 4 октомври в Щатите, а три дни след това и в Европа. Месец по-късно, на 18 ноември, тя ще се излезе и за iOS.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини