Rage 2, Doom Eternal и всички предстоящи игри на Bethesda няма да бъдат ексклузивни за една или друга платформа. Те няма да са ограничени нито до собствения магазин на издателя, нито до набиращия негативна слава Epic Game Store. Вместо това, те ще бъдат налични в Steam за свободна продажба.

Това изказване идва да успокои феновете, след като миналата есен мултиплейър недоразумението Fallout 76 се предлагаше ексклузивно през Bethesda.net. Освен това, в последно време създателите на друго мултиплейър недоразумение от Epic Games също агресивно навлизат на РС пазара, купувайки си временна ексклузивност за предстоящи игри.

Bethesda обаче е категорична, че всичко предстоящо от Rage 2, Wolfenstein: Youngblood, Wolfenstein: Cyberpilot до Doom Eternal ще намери място в Steam. Fallout 76 също ще бъде прехвърлена там до края на годината, ако някой все още има желание.

Честно казано, не е съвсем ясно защо Bethesdaизведнъж се почувства принудена да обяви родството си със Steam, въпреки че е трудно да не поставим това решение на фона на недоволството, което много PC играчи таят, тъй като Epic Games продължава ненаситното натрупване на ексклузиви с надеждата, че някой ще дойде в къщата им (с което очевидно имаме предвид магазина) и ще си играе с тях.

Каквато и да е причината, бъдещите игри на Bethesda определено идват в Steam и това е добре.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
Agentpat™Данчо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Данчо
Данчо

Хмм, малко добри новини. Ама да вземат да дадат някакви подробности да предстоящия Doom, че ни вест, ни кост от половин година, ако не и повече.

Agentpat™
Agentpat™

Ако е като предишния – безразборна пуцалка and nothing more – благомерси!