Анонсирана по време на Е3 2014 и излязла година по-късно, Rainbow Six Siege се оказа страхотен успех за Ubisoft. Тактическият шутър на студиото, изграден по мотиви на книгите на Том Кланси се ражда на огромна популярност. Играта получава чести обновления чрез включването на нови оператори и карти, различни нови характеристики, предизвикателства и специални събития. Ubi разви даже Rainbow Six Siege в е-спорт събитие със собствени лиги и огромен награден фонд, събирайки стотици зрители онлайн.

Наскоро стана ясно, че една част от основния екип на Rainbow Six Siege вече измества усилията си от играта към друг все още неназован проект. „Имаше период, в който играта се нуждаеше сериозно от присъствието ни – по време на създаването ѝ и в началото. Но сега нещата са различни“, сподели в края на миналата година творческият директор на играта Ксавие Маркис, който беше един от тези, които се прехвърлиха към друга игра на студиото. Той уверява, че промяната няма да засегне по никакъв начин развитието и успеха на Rainbow Six Siege. А колко голям е този успех в количествено измерение?

Над 55 000 000 са регистрираните потребители в света на играта. Това беше съобщено от Ubisoft по време на изнесения от тях редовен финансов отчет за последното тримесечие. Що се отнася до монетизиране на усилията на Ubi тук, то от доклада става ясно, че през изтеклия период се наблюдава увеличение на многократните покупки от играчите – абонаменти, DLC пакети, сезонни пропуски и покупки в играта.

Споменатото от студиото число на регистрираните играчи, може би не дава съвсем ясна представа за действителния брой на постоянно играещите геймъри. Това е така, понеже, ако следите случващото се около Rainbow Six Siege, то знаете, че преди всяко по-голямо обновление на играта, студиото организира безплатни периоди на игра, в които може да изпробвате Rainbow Six Siege за няколко дена. Независимо от това, фактът, че над 55 милиона човека са проявили интерес към играта, сочи за нейната популярност и успех.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари