По време на последното издание на Nintendo Direct компанията разкри следващата порция игри, които ще акостират на платформата на Switch и кога ще пристигнат те. Три от заглавията будят определен интерес. Първо Capcom обявиха, че Resident Evil 5 и Resident Evil 6 ще излязат за Nintendo Switch през октомври – на 29-ти.

И двете игри направиха своя дебют за предното конзолно поколение – Xbox 360 и Playstation 3, след което се появиха и обновени техни версии за PC, Xbox One и PS4.

Ако случайно сте пропуснали някое от тези заглавия от емблематичната поредица на Capcom, то ето в общи линии техния сюжет. RE5 събира Крис Редфилд с Щива Аломат, за да се преборят с избухването на епидемия в Африка. Версията за Switch идва с поддръжката на сингъл и кооператив и ще включва пълния пакет с допълнително съдържание, което излиза след дебюта ѝ. Заедно с това ще бъде добавен новия режим The Mercenaries United, комбиниращ Mercenaries и Mercenaries Reunion.

RE6 е по-екшън ориентирана игра в което ще видите Лион Кенеди, Крис Редфилф, Джейк Мълър и Ада Уонг изправени пред нов вирус и глобална пандемия. Освен сингъл и кооператив, тук е добавен и мултиплейър за шестима играча. И подобно на Switch версията на RE5, тук ще бъде включен целия допълнителен пакет със съдържание, представен за играта, както и бонус костюми за всеки герой.

Заедно с кървавото предложение на Capcom беше анонсирана и датата на излизане на Vampyr. Играта на Dontnod Entertainment (Life is Strange) се оказа истински хит за верните фенове на студиото. А сега, след като отдавна мина един милион продажби за платформите, за които вече излезе, играта се очаква да обере успех и за Switch, когато се появи за Switch този октомври.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за