14.5 C
София

Red Dead Redemption 2 получи Hot Coffee мод и Take-Two искат той да изчезне

Горещо е ама няма нищо общо с кафе…

Най-четени

Hot Coffee е недостъпна мини-игра в Grand Theft Auto: San Andreas, в която главният герой CJ се наслаждава на кафе с приятелката си – само дето всъщност не е кафе, а секс. Всичко започва след като San Andreas излиза за PC и модъри успяват да я изровят в кода. Останалото е история…

Интимно ама не чак толкова

Интимните моменти в Hot Coffee на практика само симулират секс, при това доста нескопосано. Плюс това всички персонажи са напълно облечени. Скоро след като набира популярност, играта получава нов рейтинг “подходящо само за възрастни”, докато Rockstar разработваха пач, който напълно да премахне това съдържание. Въпреки, че в наши дни подобни неща не правят особено впечатление в развлекателната индустрия, през 2005 г. обаче беше съвсем друга история.

В тази нова, по-модерна ера на видео игри, модърите не разчитат на заровени фрагменти в кода. Всъщност самите те могат просто да си спретнат собствен мод. Именно така Red Dead Redemption 2 имаше макар и за кратко собствена версия на Hot Coffee. 

Take-Two и Rockstar реагират

Ютюбъра Swegta споделя във видео, че легален представител на Rockstar и Take-Two Interactive е информирал разработчиците на мода, че трябва да го свалят.

Модът беше качен в NexusMods на 12 февруари и очевидно е привлякъл вниманието на Take-Two и Rockstar малко след това. Видеоклипът на Swegta от 18 февруари цитира имейл, в който се казва, че EULA на RDR2 “забранява действия като декомпилиране, подготовка на производни творби въз основата или цялостното модифициране на софтуера”, и че кодексът за поведение във връзка с онлайн услуги включва “забрана на потребителите да създават, качват или публикуват материали, които са вулгарни, нецензурни, сексуално ориентирани или несъвместими със стандартите на общността“. Предполага се, че модът нарушава поне няколко от тези ограничения и именно поради това вчера беше свален от NexusMods.

Като изключим порядките около Hot Coffee, бих ви препоръчал да разгледате следните модове за Red Dead Redemption 2: Hot Air Balloon и Photo-Realism Reshade.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини