Наскоро от Capcom обявиха, че Resident Evil 2, преработената версия на втората част от култовата поредица на студиото се е продала в 5.8 млн. Копия по целия свят. Цифрите се отнасят към края на декември миналата година, което означава, че компанията е успяла да продаде над 800 000 копия от играта по празниците, след като данните за продадените игри към 4.12.2019 възлизаха на 5 000 000 продадени копия. Цифрите са определено впечатляващи и са показателни за това, че Capcom са избрали верния път, когато решиха да издадат преработени версии на сериите.

Даниъл Ахмад, анализатор от Niko Partners разчита посочените данни и отбелязва нещо любопитно: продажбите на RE2 вървят засега далеч по-добре от тези на последната засега нова игра от поредицата – Resident Evil 7. Макар и последната да има вече над седем милиона продадени копия, то на нея са ѝ отнели почти две години, за да достигне комбинирани продажби от шест милиона, а RE2 постига почти същия резултат за по-малко от година. И несъмнено, RE7 е помогнала за успеха на римейка на Resident Evil 2, което от своя страна подсилва надеждите за успех на предстоящата да излезе преработена версия на Resident Evil 3. Играта се очаква да излезе в началото на април: на 03.04.

„Струва си да се отбележи, че RE2 се продава по-бързо от RE7 в същите времеви рамки. През последната четвърт (септември-декември 2019), Capcomса продали 1.1 млн. Единици от играта, водейки до ръст от 4.7 до 5.8 милиона. Като цяло Resident Evil игрите са се продали в общо 95 милиона единици“, отбелязва Ахмад в Twitter.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари