Римейкът на Resident Evil 2 беше безспорен успех за Capcom и всички почитатели на емблематичната хорър поредица. Не така обаче стоят нещата с преработената версия на Resident Evil 3. Това става ясно от извадка от редовния финансов доклад на японската компания.

От посочените в документа цифри става ясно, че римейкът на Resident Evil 3 се е продал в малко повече от 2.7 милиона копия. Играта излезе на четвърти април и е достъпна за PC, PS4 и Xbox One. Макар и безспорно тази цифра да е нещо положително, то в сравнение с римейка Resident Evil 2 – бледнее. Последната се продаде в над четири милиона копия само за първите два месеца след появата си. За последно, този февруари, от Capcom се похвалиха, че преработената версия на Resident Evil 2 е надхвърлила 5.8 милиона продадени копия.

Трябва обаче да се спомене, че резултатите тук не са учудващи, тъй като оригиналния Resident Evil 3 от 1999 също не срещна приема на оригиналната Resident Evil 2. Нужно е да се подчертае, че разликите тук може и да са различни, тъй като RE3 се продава повече в дигитален вариант. Играта има и мултиплейър и микротранзакции, които може да са стимулирали геймърите да направят Resident Evil 3 по-успешна, отколкото звучи на първо четене. Но в крайна сметка, Resident Evil 2 си остава безспорния лидер от двете игри на Capcom.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари