Resident Evil: Raccoon City излиза на 18 май за PC

0
28

Версията за обикновени компютри на играта Resident Evil: Raccoon City ще излезе в Европа на 18 май. Това съобщи издателят на заглавието Capcom, цитиран от Eurogamer.

Два месеца по-рано играта ще бъде достъпна за собствениците на конзолни платформи. На 23 март заглавието ще дебютира за PlayStation 3 и Xbox 360. От Capcom не са казали изрично каква е причината за забавянето, но са подчертали, че в настолната версия ще има поддръжка на NVIDIA 3D Vision.

Raccoon City е хорър, при който основната задача на геймърите ще бъде просто да оцелеят до края на приключението. Ще се поддържа както възможност за единична игра, така и за мултиплеърни приключения.

Действието в новото заглавие от успешния франчайз се развива по някое време между събитията в Resident Evil 2 и 3. В Raccoon City е изпуснат страшен вирус, който превръща гражданите в зомбита. Въпросният вирус е биологично оръжие, разработено от фармацевтичната компания Umbrella. Геймърите ще могат да влязат под кожата на офицер по сигурността от Umbrella или на войник от специалните части на американската армия.

В зависимост от избора си на герой, ще имате различни задачи. Ако сте част от екипа на Umbrella ще трябва да заличите доказателствата за инцидента и да избиете всички свидетели. Ако изберете да се присъедините към специалните части на САЩ ще трябва да изобличите фармацевтичната компания за нейните престъпления.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари