Под ръководството на Сатя Надела, Microsoft е сякаш друга компания. Той успя да въведе редмъндския динозавър в новия век, давайки приоритет на облака. Но не само клауд сегмента се разви под неговото ръководство, но също така и амбициите на полето на AI технологиите и IoT, услугите и не на последно място гейминга. Заедно с Фил Спенсър, Microsoft започна да възвръща амбициите си в игровото пространство. В последните няколко години бяха придобити няколко високопрофилни компании, на прага сме на следващото поколение на Xbox и така чаканите от почитателите на майкросотската конзола ексклузиви. Появи се абонаментната услуга Game Pass, на прага на представянето сме на xCloud, услугата за облачен стрийминг на игри. Случи се и нещо друго знаменателно, което преди десетина години щеше да се възприеме за невъзможно – Microsoft подаде ръка на Sony, считаните за конкуренти на компанията, именно в гейм сектора.

Обявеното през май миналата година „стратегическо партньорство“ между двете компании ще позволи на Sony да използва дейта центровете на Microsoft Azure за целите на облачния гейминг и услуги, свързани със стрийминга на съдържание. Освен това, двете компании ще изследват възможностите за сътрудничество в областта на изкуствения интелект и полупроводниците.

Тази седмица японската компания изнесе редовния си финансов доклад, на който присъства и вицепрезидента на компанията Тори Катцумото. Той заяви своята убеденост, че Sony ще развият „много силно партньорство“ с Microsoft в средносрочен план.

„Ние дискутираме още от миналата година това сътрудничество с Microsoft. Освен клауд стрийминга, имаме полупроводниците, потребителската електроника и решенията за отдалечено сътрудничество. И ние осъществяваме значителен прогрес в тези области“, заявява Катцумото. „Microsoft Azure, от своя страна, предлага прекрасни облачни технологии и ние сме получили ясни разяснения по нашите въпроси до този момент. Всяка от страните притежава своите качества и изглежда, че нашето взаимно разбирателство задълбочава тази дискусии“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари