Разработчикът на League of Legends, Riot Games, работи върху масивна мултиплейър онлайн игра, която ще се развива във вселената на едноименната MOBA игра. Това разбираме от вицепрезидента по интелектуална собственост на Riot, Грег Стрийт.

Той написа нещо много интересно в Twitter

“Моята последна работа в Riot беше да помогна в разработването на League вселената, която ще ни е много нужна. Новата ми работа е да стартирам голяма (според някои хора масивна) игра, която много от вас, и много от служителите на Riot, искате да създадем.“, пише там.

След молба на потребител да уточни какво значи голяма/масивна, той потвърждава, че става въпрос за MMO заглавие.

Това не е прекалено голяма изненада. Riot активно работи върху разширяването на League вселената в други игри – като Legends of Runeterra и Teamfight Tactics. През 2021 година компанията ще пусне мобилна и конзолна версия на основната игра, League of Legends: Wild Rift. Ще има и сингълплейър ролева RPG игра за конзоли и компютри.

През следващата година трябва да се появят още анимираната поредица Arcane и две настолни игри.

Стрийт има опит в жанра. Той е работил почти шест години по World of Warcraft, според собствения му профил в LinkedIn. Ако той успее да вкара една частица от това, което WoW беше преди, със сигурност играта ще е голям хит.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари