Riot ще записва всички гласови чатове във Valorant в опит да спре троловете

1
179

Последната игра на Riot Games, Valorant, се радва на изключително внимание от страна на феновете, но като всяко мултиплеър заглавие, става и източник на множество скандали, провокирани от недоброжелатели. Затова разработчикът съобщи, че се е принудил да записва всяка секунда от вътрешния гласов чат на играта. Който не желае да бъде записван, трябва да използва само писмения чат, и то в съответствие с новите условия на ползване, поставени от компанията. Неин представител заяви:

„За да можем да предотвратим играчи, използващи комуникациите, за да тормозят другите, да употребяват груб език и като цяло да нарушават вашето преживяване, трябва да знаем какво се говори“.

Riot Games споменава прилагането на новите мерки единствено във Valorant, но не е изключено да действа по същия начин и в League of Legends. Все пак това е още едно изключително популярно мултиплеър заглавие, употребявано от голям брой тролове. Riot иска и да увери, че ще слуша записите единствено при подаден сигнал за противопоказно поведение от страна на геймърите. Ако такова действие бъде предприето, записите ще бъдат изпратени на засегнатите страни и незабавно изтрити от сървърите след разрешаване на случая.

Записването на гласовия чат е нова и необичайна практика. Отдавна е ясно, че текстовият чат се съхранява на сървъри за всяко мултиплеър заглавие, докато гласовите съобщения остават без контрол. Трябва да отбележим, че Sony е сред първите компании, направили стъпка в записването на гласовия чат. Компанията включи такава функция във фърмуера на PlayStation 5 наскоро. Колкото и да не се харесва този метод на контрол на геймърите, едва ли ще се сбогуваме с него, след като използването му става все по-широко. Riot възнамерява да вгради още различни механизми за идентифициране и изхвърляне на тролове.

2.3 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари