Riot Games и съоснователи даряват 1.5 милион долара, за да помогнат в борбата с коронавируса

0
49

Riot Games и съоснователите Брандън Бек и Марк Мерил даряват по половин милион долара всеки в инициатива да подкрепят борещите се звена срещу настоящата коронавирус пандемия, докладват от The Wrap.   

От цялата сума в размер на 1.5 милион долара, 400,000 долара ще отидат в Хранителната Банка на Лос Анджелес и 200,000 долара в сметка на кмета за Лос Анджелес, които ще помогнат за олекотяване на разходите по здравеопазване, храна за възстрастните и други хора, които биха се нуждаели от специална помощ.

“Наред с финансовия си принос, Riot Games работят по уреждането на жизненоважно оборудване за болниците на Лос Анджелес, както и все по-търсените защитни маски, които да предпазват лекарите и сестрите, които са най-отпред на фронтовата линия в борбата с вируса”, обяви кмета на Лос Анджелес в пресконференция пред медиите. 

Щабът на Riot Games се намира в Санта Моника и е редовен домакин на всички сезонни спортни срещи за Северна Америка, които са обвързани с League of Legends. С началото на пандемията, северноамериканския шампионат изцяло премина онлайн, като допълнителна превантивна мярка. Други от по-големите спортни събития са отложени за по-късна дата. Освен това, студиото отменя и специалното събитие, в което играчите можеха да изпитат от първа ръка предстоящия first-person шутър Valorant, който съчетава елементи от Counter Strike: Global Offensive и Overwatch.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за