Riot Games купува студиото, което стои зад обещаващата в стил Minecraft игра – Hytale

0
281

Разработчикът на популярната онлайн мултиплеър бойна арена League of Legends, Riot Games, придоби Hypixel Studios, чийто екип стои зад обещаващата в стил Minecraft приключенска игра Hytale.

Преди Hytale да се появи на пазара (чиято разработка започна през 2015 г.), Hypixel е отговорен за супер популярния Minecraft minigame сървър със същото име, който успя да привлече повече от 18 милиона посетители от своето създаване през 2013 г. В резултат на това, Hytale става разработка вдъхновена и мотивирана да съчетае характерните особености на Minecraft и усещането за пространственост в уникално преживяване, което е изградено от нулата. 

В най-основен план играта е много подобна на Minecraft, чийто свят е процедурно генериран; формира се от различни биоми, както и има блоково-базирана опция за конструиране и изключително близък художествен стил. Дотук звучи като идентично копие, но Hypixel има за цел да вкара RPG елементи, с разширена бойна система и широко разнообразие от приключения, включващи тъмници, преодоляване на босове и възможност за игра с приятели. 

Един от най-важните елементи при Hytale са вградените опции за творци, включително поддръжка на сървъри, модифициране, моделиране и инструменти за анимация, както и за създаване на видео продукции за хора, които ползват machinima.

До този момент Riot Games са инвестирали доста в Hypixel и разработката на Hytale, като тяхното сътрудничество започна малко след стартирането на работата по заглавието. Съответно вчерашната новина за придобиването на компанията не е изненадваща. Hypixel коментира, че това е “голяма стъпка напред” в тяхното приключение, което започна като модъри и достигна статус на професионален разработчик на игри.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари