Riot Games провежда вътрешно разследване заради изказвания на свой подчинен по адрес на Джордж Флойд

0
313

В момента тече разследване на Riot Games, което взима под внимание изказванията на служител на компанията, който споделя мнението си около разбунените духове съпътстващи убийството на чернокожия мъж Джордж Флойд. Рон Джонсън, главен ръководител на отдел потребителски стоки сподели снимка вчера, която е обвързана със списък с криминални провинения, претендирайки, че “медията и левите са издигнали Джордж Флойд в статус на мъченик.”

В публикацията Джонсън изтъква, че смъртта на Флойд се дължи на “престъпен начин на живот.”

“Няма причина да се оплаква убийството му от полицая, което все още подлежи на разследване и предстои да бъде окачествено като престъпление”, пише той. “Това е възможност за хората (и вашите деца) да се научат, че подобен тип престъпен начин на живот никога не води до добри обстоятелства както за вас, така и за тези наоколо.”

Представител на Riot Games потвърди в изявление пред Vice, че компанията е наясно за въпросната публикация. “Знаем за тази публикация, че се е появила в социалната мрежа и поради това започнахме разследване”, пише в изявлението. “Твърдо заявяваме, че отправеното мнение към снимката е отблъскващо и е в противовес с нашите ценности, както и директно противоречи на нашето разбиране, че системната проява на расизъм изисква незабавна обществена промяна, за което писахме в петък. Макар и да не обсъждаме детайлите около разследването или резултатите, ние стриктно следваме нашата дисциплинарна практика и го пуснахме в отпуск, докато стигнем до някакво заключение.”

Джонсън се присъедини към Riot Games януари тази година, като преди това е работил в Disney и Nickelodeon.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари