fbpx
24.8 C
София

Riot Games ще плати 10 милиона долара за уреждане на дело за полова дискриминация

Най-четени

Популярното студио, което стои зад League of Legends, а именно Riot Games, обяви още през август легално споразумение по повод дело, което е влязло в съда през 2018 за сексизъм и полова дискриминация.

Студиото коментира по тогавашно време, че на базата на вътрешно разследване са открити признаци за полова дискриминация (изразена чрез повишения и финансова компенсация), сексуален тормоз, както и отмъщение, макар и да не са се проявявали системно.

Въпреки това, Riot поемат пълна отговорност признавайки, че техни служители са имали преживявания от гореспоменатото естество, което е в директен противовес с техните ценности и култура.

От Los Angeles Times става ясно, че обезпечението за нанесените вреди на потърпевшите ще струва на Riot най-малко 10 милиона долара, които ще бъдат разпределени между 1000 жени наети от студиото в периода от 2014 година до финализирането на делото, което е все още е в процес на вземане на окончателно решение.

Индивидуалните изплащания ще варират според периода, в който служителят е работил за студиото; също така дали е бил нает на пълен работен ден или е бил контрактор.

С това споразумение, Riot цели да подобри вътрешната си култура и да изгради по-ефективни канали за докладване на тормоз и дискриминация; както и да усъвършенства подбора на кадри; определяне на адекватно финансово възнаграждение и да назначи специални групи от служители, които да следят цялостното развитие на компанията.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини