Rockstar: Винаги сме знаели, че GTA V ще излезе за PC

2
32

Grand Theft Auto V ще се появи за РС утре – повече от 18 месеца, след като излезе за пръв път за PS3 и XBOX360 и дори цели пет месеца след премиерата на next-gen порта ѝ.

Това обаче не означава, че на РС версията се гледа като на продукт втора ръка, уверява ни Rockstar. Точно обратното, много индикации сочат, че именно тя ще бъде най-добрата от всички, благодарение на многобройните екстри, графичните възможности, 4К поддръжката и др.

Точно в това уверяват геймърите директорът на технологиите в Rockstar North Фил Хукър и техническият директор Адъм Фауър, които поясняват, че РС версията винаги е била въпрос само на време.

„Винаги сме знаели, че GTA V ще излезе за РС. Още от първия ден планирахме появата на РС версия и взимахме технически решения на базата на факта, че в един момент ще направим РС версия на играта„, казват те.

„Работата по РС варианта започна много рано, практически по същото време, когато стартирахме и за PS3/XBOX360. Тогава обаче решихме да се съсредоточим върху тях, за да можем да извлечем максимума от тези платформи преди да се обърнем към PS4 и XBOX One“.

„След това, използвайки вече създадената архитектура и кода за новите конзоли, започнахме да подобряваме РС версията. Знаехме, че по този начин получаваме възможността да направим играта по-добра и по-красива, отколкото някога е била“.

„Някои от ранните ни приготовления за РС като 64-битовата архитектура и поддръжката на DX11 дори ни позволиха да се възползваме максимално от архитектурите на PS4 и XBOX One, когато тези конзоли бяха обявени“, завършват представителите на Rockstar и обещават, че когато видите GTA V в 4К и с 60 кадъра в секунда, това ще бъде гледка, която си заслужава.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари