Rockstar дарява част от приходите от своите игри в борбата срещу COVID-19

0
83

Rockstar Games приканва всички по домовете си да играят Grand Theft Auto V и Red Dead Redemption 2 в борбата срещу новия коронавирус. Компанията сподели в своя официален Twitter профил, че ще дари 5% от приходите от покупки в GTA Online и Red Dead Online в тази насока.

Средствата ще се използват, за да помогнат на организации и фирми, които са дълбоко повлияни от COVID-19 или активно се борят срещу разпространението на заразата. Издателят не спомена конкретни организации, които ще бъдат облагодетелствани. Най вероятно става въпрос за лица от Северна Америка, Великобритания и Индия поради факта, че главните им офиси се намират там. Дарения ще се дават от днес, 1-ви април, до края на май месец.

На пръв поглед 5 процента не изглеждат много, но все пак най-големият приход на Rockstar в момента са микротранзакциите. През февруари Take-Two сподели, че дъщерната ѝ фирма Rockstar се радва на значителен ръст на приходи от GTA Online – около 54%. Тъй като разработчиците непрекъснато издават ново и интересно съдържание за своята игра, те държат феновете си заинтересовани след всичките тези години. А сега много повече хора са принудени да останат вкъщи и популярността на видеоигрите нарасна, което също е важен фактор.

Grand Theft Auto V излезе на пазара през 2013-та година, като досега от нея са продадени над 120 милиона копия (само 20 милиона от тях са продадени миналата година). Red Dead Redemption 2 пък за две години има зад себе си скромните 29 милиона копия. Разбираемо е предвид големия брой закупили игрите потребители, колко голям ще е бъдещият приход от тези заглавия, след като и двете поддържат онлайн сегмент с микротранзакции.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари