Rockstar ползвали истински престъпници за гласовете в GTA 5

1
163


Търсенето на реализъм в изкуството е тенденция не от вчера. Макар и да е най-често използвано в киното, това го виждаме и в гейминг индустрията. Така например създателите на Watch Dogs търсят помощта на антивирусните експерти от Kaspersky за хаковете в Чикаго и достоверността им, а Activision викат истински морски пехотинци при работата над CoD.

Тези дни се оказа, че те не са единствени. Polygon съобщават, че създателите на Grand Theft Auto 5 Rockstar градят престъпния свят в играта с помощта на реални криминално проявени типове. В интервю за радио WGN един от сценаристите и продуцентите на заглавието „Lazlow“ Джоунз разказва, че хилядите часове аудио записи са събирани от домовете на хора, на които им е казвано да изговарят репликите по естествен начин.

„Когато записваме всички тези хора, ние търсим автентичността“, обяснява Джоунз. „В играта имаме тези враждуващи помежду си банди. Имаме черни, латиноси и т.н. Ние наемаме човек, който се добира до истински членове на банди, като онези пичове от салвадорските банди с яките татуировки, като един от тях току-що бе излязъл от затвора“, разказва той.

„Записваме тези хора, тъй като не искаме някой престорен лосанджелиски актьор, който е посещавал някаква скъпарска школа да се преструва, че е член на банда“, разказва Джоунз. „Няма нещо по-лошо от това, така че търсим и намираме тези типове и ги питаме: „Можеш ли да дойдеш за малко?“ и това е“.

„Тези хора често са готови да се включат в цялостния процес. Някои от тях вземат сценария, поглеждат го и ни казват: „Това не бих го казал така“, а ние му казваме: „Добре, кажи го, както би го казал“, а има и моменти, в които просто зарязваме сценария и променяме нещата на момента.

„Когато са записвали провинциалните типажи, Джоунс – който продуцира и озвучава радио-сесиите в играта още от GTA 3 – работи с известния танцьор и шоумен от Юга Джеско Уайт„.

Отидох със самолет до Мемфис и карах час и половина на юг, близо до границата с Алабама. Ние горихме мебели, имахме си пиячка и през някой и друг час правехме по някой запис. Купих и фойерверки, алкохол и разни неща за барбекю. За друго пари не съм давал“, завършва Джоунз.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари