На фона на скорошното разкриване на Samsung на техните последни устройства Galaxy S20 и Galaxy Z Flip, компанията анонсира старта на интересно сътрудничество с Microsoft. Целта на партньорското споразумение между двете компании се заключава около облачния стрийминг на игри – поле, на което Microsoft тепърва настъпва със своята собствена услуга за клауд гейминг Project xCloud. Подробности за споразумението не се дават. Изглежда обаче става дума за съюз, който ще е взаимоизгоден: Samsung отдавна има амбициите да направят своите смартфони най-добрите Android устройства за игра на пазара, докато редмъндската компания в момента провежда активни изпитания на облачната си гейм услуга, включително и с iOS и Android устройства.

„Това е едва началото на нашето партньорство с Xbox в областта на видеоигрите. Както Samsung, така и Microsoft споделят една обща визия да доставят страхотни гейминг преживявания за мобилните играчи по целия свят“, сподели в специално обръщение шефът на маркетинговия отдел на американското звено на Samsung Дейвид С. Парк. „Чрез нашите 5G портфолиа и богатата история на Microsoft в света на видеоигрите, ние работим в близко сътрудничество, за да създадем облачно базирана гейм услуга от най-висок клас. Ще чуете повече за това по-късно тази година“.

Говорейки наскоро за сътрудничеството на Microsoft със Samsung, водещият дейностите по развитието на xCloud Карим Чудри заявява на свой ред в интервю за The Verge: „Ние сме свидетели на позитивна обратна връзка от хората, взели участие в предварителните тестове на Project xCloud, които изпробваха услугата с набор от Galaxy устройства и нещата тук само ще се подобряват, докато продължаваме да работим в тясна връзка със Samsung по подобряване на преживяването. Изключително вълнуващо е да работиш по xCloud и нямаме търпение да споделим повече за работата ни със Samsung по-късно тази година“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари