SEGA ще отвори ново студио за разработки във Великобритания

0
13

SEGA днес обяви, че ще отвори ново гейм студио в Уест Мидландс във Великобритания. Новото студио ще се ръководи от Крис Саутхал, техническия директор на SEGA, който е ветеран в индустрията от 16 години и е работил по заглавия като Colin McRae’s Rally и сериите на Total War.

За сега безименното студио ще се фокусира „изключително върху следващото поколение платформи“ и в момента работят по екшън-приключенска игра за PlayStation Vita, която ще излезе към края на 2012-а година.

„Аз съм изключително развълнуван относно перспективата на новото студио на SEGA,“ каза Гари Дън, вицепрезидент на продуктите за SEGA Европа. „Имаме някои наистина страхотни и иновативни прототипи, направени от дизайнерите, артистите и техниците, които образуват нашата технологична група и напълно възнамеряваме да запазим иновативността в сърцето на новото студио.“

Обявяването на новото студио е добре дошло за Великобританската индустрия особено, след като THQ обявиха, че ще затворят единственото си студио във Великобритания. Сега SEGA ще има три студиа на островa. Едното от тях е Sports Interactive, което е направило успешната Football Manager.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за