Activision са уцелили в десятката с решението си да издадат новата игра на FromSoftware, Sekiro: Shadows Die Twice. Компанията публикува тези дни данни за продажбите на играта, от които става ясно, че тя поставя рекорди – Sekiro: Shadows Die Twice се е продала в над два милиона копия за по-малко от десет дни след излизането си. Нейният успех не би трябвало да е изненада, вземайки предвид, че идва от гениите създали Dark Souls сериите и Bloodborne.

Activision споделиха и други цифри за представянето на играта. Като например това, че в деня на нейното излизане, Sekiro: Shadows Die Twice е била най-популярната игра в платформата на Twitch, а през уикенда, в който играта излезе, зрителите на стриймовете са отделили 631 милион минути в гледането ѝ и повече от милиард минути общо през първата седмица след дебюта ѝ.

Но може би най-важното, което е добре да се отбележи в съобщението на Activision е, че вероятно това няма да е единствена игра, тъй като тя бива наречена „франчайз“.

„Sekiro: Shadows Die Twice привнесе нещо много специално и уникално в портфолиото от игри на Activision. За нас беше чест да работим съвместно с FromSoftware, за да им помогнем в представянето на изцяло нов франчайз на геймърите по целия свят“, споделя Мишел Фонсека, вицепрезидент по продуктово управление и маркетинг към Activision. „Феновете направиха от Sekiro: Shadows Die Twice един от най-невероятните дебюти на игра на 2019. Играта се представя добре на всички платформи, в това число и за PC, и ние сме развълнувани от продължаващата подкрепа от геймъри и критика“.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за