SimCity 2013 за Mac ще излезе напролет

0
32

Тазгодишното заглавие от поредицата SimCity ще излезе и във вариант за Mac, но малко след версията за Windows. Геймърите, използващи различните платформи ще могат да играят помежду си в кооперативния режим, използвайки едни и същи сървъри, съобщи Digital Trends.

SimCity 2013 ще излезе за Windows в началото на март, а версията за Mac се очаква по някое време през пролетта и засега не е с ясна дебютна дата. Разработчик на играта е игралното студио Maxis, а в ролята на издател ще влезе Electronic Arts. Стандартният вариант на SimCity ще може да се купи на DVD или изтегли след плащане по интернет, докато потребителите на Mac ще могат да се възползват само от втората възможност и за тях няма да има дискове.

Системните изисквания за Mac включват поне двуядрен процесор и наличието на операционна система Snow Leopard. Тепърва предстои да бъде пусната детайлна информация за нужния хардуер при епълските машини.

Важно изискване при SimCity 2013 ще бъде стабилната интернет връзка, защото иначе прогресът няма да бъде записван и ще се губи. Все пак, кратки прекъсвания няма да се отразяват фатално, тъй като връзката със сървъра ще бъде асинхронна. Новата игра ще предложи изчистен интерфейс и по-добри графики. Използван е графичният енджин GlassBox.

В геймплея са въведени множество нови елементи. Обогатени са опциите при пътищата и е въведено зониране. Това означава, че районите са разделени на жилищни, търговски и индустриални, а според това ще се определя и типът на достъпните настилки.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари